Heel Holland Bakt

Ook al is het nu precies een week geleden dat de finale van Heel Holland Bakt was, op de een of ander manier wordt je toch aangestoken met dat bakken. En zo stond ik ook laatst te bakken. Weliswaar niet met zo’n lieve glimlach als Marjolein, of zo wetenschappelijk als Hans dat doet, maar dat maakt niet uit. Als je heel swierderig op z’n Frans au bain-marie zingt, dan lijk je net Gwen. (Voor wat variatie zou je het trouwens ook kunnen proberen met jeu de boules of capuchon.)


Mijn vader, in de rol van AndrĂ©, haalde (al dan niet met een golfkarretje) de benodigdheden voor Brownie from Scratch. Want kom nou, een beetje water bij een bakmix doen, kan iedereen. Vol goede moed volgde ik het recept op. Stap 1. Voorverwarmen. Braaf drukte ik het knopje voorverwarmen in en zette de oven aan. Vervolgens het bakblik invetten. Daarvoor had ik zo’n ‘handige’ spray. Alleen, ik kreeg de dop er niet af. Er zat zo’n ‘handig’ kartelrandje dat niet scheurde. Hoedanook, uiteindelijk kreeg ik (met behulp van de waterpomptang) de dop eraf. Toen ik net daar mee klaar was piepte de oven vriendelijk dat hij klaar was met voorverwarmen. (Iemand die begrijpt dat ze voorverwarmen altijd als stap 1 neerzetten?)


Nou ja, chocolade brokkelen, boter afwegen, au bain-marie smelten, (♩au bain-marie, au bain-marie♩)  rietsuiker erbij, basterdsuiker erbij, vanillesuiker erbij, meel en een beetje zout toevoegen..... Tja, ik zou hier wel het recept neer kunnen zetten, maar het is zowat het eerste recept als je ‘Brownie recept’  intypt bij Google. Het was het recept van een of andere supermarkt die begon met een A en eindigde met een H. (Aha, ah!) Uiteindelijk deed ik er ong. 40 minuten over, waarvan het recept zei dat het er 20 zouden zijn. Maakt niet uit. Bij Heel Talitha Bakt heb je geen tijdsdruk. Scheelt weer.













Reacties

Populaire posts